O nama

dani-tresnje-sajam.jpg

Sajam DANI TREŠNJE

"Turističko udruženje Sjever" Potoci - Mostar je organizator Međunarodnog sajma "Dani trešnje". Tokom godina Sajam je prerastao u maanifestaciju koja ima međunarodni karakter.
Sajam  danas pruža mogućnost svim zainteresovanim izlagačima da uzmu učešće i predstave svoje djelatnosti i proizvode iz oblasti privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma.

Sajam je dobio brend po trešnji kao voću, našoj bosanskoj i hercegovačkoj, mostarskoj trešnji "Alici"  koja u ovim prilikam čini osnovnu baznu sirovinu koja se dokazala i kao polje stvaranja jedne nove vrijednosti u oblasti poljoprivrede pa i privrede uopće. Danas je brend naše domaće trešnje rasprostranjen široku u svijetu.

Već 17 godina Udruženje se trudi i nastoji da ovu maifestaciju učini održivom te da je u svim programskim aktivnostima izdigne na jedan kvalitetno zavidan nivo.
Rustući iz godine u godinu sajam danas redovno ima sve veći broj zainteresovinih izlagača i posjetilaca.
Naš Sajam "Dani trešnje" je mjesto gdje se izlagačima omogućuje da svoj proizvode približe krajnjem kupcu, a posjetiocima mjesto gdje će se upoznati sa novim proizvodima, te mjesto gdje će se ostvariti mnogi biznis to biznis kontakti te ostvariti poslovni ugovori.

Svake godine Sajam donosi novu programsku tematiku sa podsajamskim manifestacijama, stručnim predavanjima, te panel diskusijama.
Sajam  dodjeljuje prestižna priznanja i nagrade za kvalitetu  proizvoda sa zlatnom medaljom i plaketom. Posebno priznanje Sajma je "Zlatna trešnja" sa Diplomom koja se dodjeljuje najznačajnijim kolektivima i pojedincima za postignute rezultate.
Od našeg Sajma uvijek očekujemo konkretne rezultate u smislu da je Sajam mjesto ideja, pronalaženja novih tehnologija, partnerstva u smislu da akteri sajma, kako pojedinci, tako i mali biznisi pronađu "sebe" i odgovore na pitanja kojim putem da krenu u samostalan  ili poboljšaju postojeći.
Uz bogat kulturni i zabavni program na Sajmu očekujemo Vas.

Dobrodošli !

Promotivni video 15 godina Sajma

Lokacija Sajma , TC Merkur Vrapčići, Mostar